Energy Control Coaching

Dat een deel van de mensen met spannings-, burn-out-, stress- en vermoeidheidsklachten niet of nauwelijks herstellen -zelfs niet door het nemen van rust- is gelegen in het gegeven dat het lichaam fysiek (en fysiologisch) niet meer in staat is om te herstellen. In rust zien we bij metingen dat bij deze mensen de hartslag een hoogte heeft alsof het lichaam een inspannende activiteit aan het verrichten is (zoals joggen). Het lichaam is niet meer in staat om terug te schakelen uit de inspanningsmodus om tot herstel over te gaan. De herstelfunctie van het lichaam functioneert dan niet goed meer.


Door middel van de Energy Control Methode (ECM), ontwikkeld door Stans van der Poel, leren we mensen om het schakelsysteem (tussen inspanning en herstel) weer in werking te brengen.


Het bevorderen van het schakelvermogen tussen inspanning en herstel doen we door het op maat aanreiken van gedoseerde inspanning- en ademhalingsoefeningen. Door dit te combineren leert het lichaam opnieuw hoe het moet herstellen en kan herstel van de spannings- en vermoeidheidsklachten pas echt op gang komen.